Machiază-te și dăruiește feminitate!

Ora 8.30. Spitalul Clinic pentru Copii Louis Țurcanu, Timișoara. Medicii sunt la vizită și urmează să intre și în salonul 3 de la etajul 2. Acolo Diana și Bianca îi așteaptă cu nerăbdare, pentru că de 4 luni încoace ei au devenit prietenii lor, iar spitalul a devenit acasă.

Bianca are 15 ani și în vară a fost diagnosticată cu cancer. O lovitură grea atât pentru ea, cât și pentru familia ei. Abia așteaptă să iasă din spital, încât să alerge în parc și să-și vadă prietenii, pe care i-a lăsat acasă. Până ajunge înapoi la Orăștie, Diana este colega ei de salon și cea mai bună prietenă. La doar 16 ani, pe Diana boala a făcut-o să renunțe la pasiunea ei pentru sport. Se pregătea să meargă la competiții, însă, de când este internată în spital a început să citească tot mai multe cărți de psihologie și filosofie. Vrea să știe cine este ea și încotro se îndreaptă. Zi de zi fetele se privesc în oglindă pentru a-și vedea chipul, pentru a vedea dacă le-a mai crescut părul. Nu le-a crescut. Și nu sunt singurele care trăiesc acest vis urât. 50 de fete, anual din spitalul timișorean își pierd, pentru o perioadă de aproximativ un an părul, din cauza tratamentelor cu citostatice.

“În una din vizitele mele la spital am întâlnit o adolescentă de 14 ani. Niște ochi albaștri, foarte mari, mi-au atras atenția. Mi-am dorit să vorbesc cu ea. Am vrut să-i fac o fotografie, dar nu m-a lăsat. Am înțeles atunci că nimic nu o îngrijora mai tare decât lipsa părului. Acest efect al chimioterapiei era unul care pe mine, ca adult, mă îngrijora cel mai puțin. Nu m-am gândit niciodată că această fată frumoasă, chiar și fără păr pe cap, suferă atât de mult din această cauză. Acum știu că toate fetițele și-ar dori să găsească o posibilitate de a trece mai ușor peste această perioadă inevitabilă, când faci chimioterapie,” spune Carmen Uscatu- coordonator platforma Bursa de Fericire.

Drumul bolii e lung și greu, iar pe chipul fetelor abia se așterne un zâmbet palid. Părul este atât un simbol al feminității, cât și un conector al organismului cu lumea exterioară, ce transmite semnale despre starea de sănătate.

Eliza Sidorov, make-up artist la Elysees Make-up Studio din Timisoara știe cât de important este părul pentru o femeie și mai ales pentru o adolescentă, care acum își creează propriile valori și repere în viață. “Sunt femeie și știu cât de important este părul pentru a mă simți completă, ca femeie. Tocmai de aceea vreau să le ajut pe adolescente să-și descopere feminitatea, să-și dea seama cât sunt de frumoase. Am făcut și o sesiune de make-up pentru ele, încât să se uite în oglindă și să-și privească chipul cu drag,“ ne spune Eliza.  

Prin campania ”Machiază-te și dăruiește feminitate” ne propunem, ca în 3 luni să cumpărăm minim 10 peruci pentru fetele diagnosticate cu cancer de la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara. Împreună le putem dărui un strop de încredere. Cum? Tu ne chemi să-ți facem un machiaj de zi la tine la birou, iar noi ne ocupăm de achiziționarea perucilor. Prețul unui machiaj este de 50 lei la biroul tău.

Te așteptăm cu drag să ne chemi la biroul tău fie telefonic la nr 0752.655.953, fie pe adresa de e-mail: office@machiajintimisoara.ro 

”Machiază-te și dăruiește feminitate” este o campanie de responsabilitate socială realizată de Elysees Make-up Studio în parteneriat cu Garajul de PR, Bursa de Fericire, Impact Press, Timișoreni.ro și EvenimenteBiz.ro.

<!-