
Evenimentul face parte dintr-un proiect național conceput și organizat de doingbusiness.ro și a adus în fața oamenilor de afaceri din Tîrgu Mureș principalele provocări ale perioadei următoare în ceea ce privește economia: fiscalitatea, asigurarea împotriva riscului de afaceri, modalitățile de protecție împotriva partenerilor comerciali fără bună reputație de afaceri, mijloacele prin care companiile pot realiza cheltuieli inteligente în vederea dezvoltării, beneficiile noilor tehnolgii în era hiperconectivității informatice pentru promovare necostisitoare și eficientă.
,,Am venit pentru prima oară la Tîrgu Mureș în cadrul acestui proiect național și am fost impresionați de pragmatismul și rigurozitatea participanților’’, a declarat Dumitru Ion, directorul general al doingbusiness.ro. ,,Temele discutate au fost de strictă actualitate, de la cele mai noi modificări ale codului fiscal până la modalitățile optime de accesare a fondurilor europene, prin noile programe disponibile. Audiența a fost excepțională, calitatea întrebărilor a arătat preocuparea pentru afaceri corecte, susținute și de durată și ne bucurăm foarte mult că speakerii noștri au reușit, fie în cadrul conferinței, fie în întâlnirile bilaterale gratuite din cadrul evenimentului, să răsplătească, prin informații concrete și consultanță personalizată, timpul alocat de către participanți pentru participarea la acest eveniment’’, a mai spus Dumitru Ion.
În ceea ce privește fiscalitatea, au fost clarificate noutățile privind impozitul pe venitul microînterprinderilor, modificările în ceea ce privește scutirea de impozit pe profitul reinvestit, noile cote ale impozitului pe clădiri sau criteriile care fac diferența între activitățile dependente și independente.
Participanții au aflat informații importante despre mediul de afaceri: mai puține insolvențe nu înseamnă neapărat un cadru economic mai bun, atâta timp cât deși numărul total al insolvențelor scade, dinamica se înregistrează ca și rezultantă a diminuării numărului de insolvențe pentru companii mici si creșterii numărului de insolvențe pentru companiile mari. Un interes deosebit l-a reprezentat un set de indicatori de avertizare timpurie pentru companiile care se îndreaptă spre insolvență, în vederea limitării efectelor negative ale stării de insolvență a acestora asupra partenerilor comerciali corecți. În România doar 2% din societățile intrate în insolvență încheie cu succes planul de redresare financiară. În 2014 s-au înregistrat circa 20.000 de insolvențe la un număr de 440.000 de companii active în România, în timp ce în Polonia, doar 823 de companii au ajuns în insolvență, la un număr de aproape 1,8 milioane de companii.
Vorbitorii din cadrul conferinței au prezentat instrumente veritabile pentru obținerea de informații utile despre furnizori și potențiali clienți, soluții tehnologice pentru optimizarea costurilor afacerilor, dar și aspecte legislative legate de utilizarea programelor informatice pentru o gestiune corectă și profitabilă a software-ului.
Instrumentele pentru atingerea potențialului de dezvoltare personală al managerilor și psihologia vânzărilor au fost detaliate pe larg în cadrul evenimentului și au reprezentat un alt set de elemente util pentru reprezentanții cheie ai companiilor care au ales să participe la acest eveniment.
Partenerii evenimentului IMM Restart — Descoperă-ți potențialul organizat la Tîrgu Mureș au fost : Telekom Romania (Partener Principal), Allianz-Țiriac Asigurări, EY Romania, Microsoft Romania, ExpertIT, BCR, BCR Pensii, BSA|The Software Alliance, REI Finance Advisors, Coface, Equatorial, DAW Bența, Kompass Romania.
Conferința a fost susținută prin prin parteneriate media de: Agerpres, AvocatNet.ro, Business24, Jurnalul de Afaceri, Evenimente Biz, Manager Express, Transilvania Business, Spatiul Construit, Amcor, Ziare.com, Calendar Evenimente, Cariere, Punctul.ro, Radio România Tg. Mureș.
Conferința națională IMM Restart — Descoperă-ți potențialul a inclus în 2015 mediul de afaceri din Brașov, Arad, Sibiu, Pitești, Iași, Galați și Tîrgu Mureș, iar în 18 noiembrie 2015, oamenii de afaceri și salariații cheie din companiile din Oradea vor putea participa la acest eveniment. În București, în data de 10 noiembrie 2015, Doingbusiness.ro organizează, de asemenea, evenimentul Business to more business (detalii aici: http://evenimente.doingbusiness.ro/b2mb).