Street ART Festival Sibiu

August 17, 2015

August 17, 2015

20:35 To 20:35

Sibiu, Romania

are you going to attend Street ART Festival Sibiu?
Yes, I am  No one is attending yet.

Event Description

Festival de arta care-si propune, prin lucrari realizate de artisti de valoare, sa contribuie la ridicarea nivelului estetic al orasului precum si la ameliorarea aspectului deteriorat al unor zone mai putin favorizate.

Peste 20 de artisti plastici vor realiza lucrari permanente, in exterior, pe fatade de cladiri, ziduri sau orice alt element urban propus spre aprobarea implementarii proiectelor, coordonate in baza unei teme comune, furnizata artistilor, in prealabil, de catre organizatorul festivalului. Tema din acest an este: „In caz de urgenta folositi aripi!”

Invitatul de onoare al festivalului este Dan Perjovschi care va avea si o conferinta-dialog cu artistii.

Artistii au depus proiecte care au fost selectate in conformitate cu stilul orasului si tema data, specific fiecarei zone in parte.
Cea mai clara imagine a proiectului o da chiar subtitlul Festivalului: „Revitalizarea orasului prin arta”!

Artistii care si-au confirmat prezenta la festival sunt: Bogdan CONSTANTIN, Cy, Dandu AlexanDRU,Lavinia CRETU, Stefan CRETU, HOMEBOYLDJ, KITRA, Stefan Doru MOSCU, ORION, ORTAKU, Dan Raul PINTEA, PISICA PATRATA, Lucia Praporgescu, Catalin PRECUP, PREN, SADDO, Marius STRUGARIU, SWEET DAMAGE CREW, TREIPIC, ZED1, Alexandra ZIDARIU.

Artistii prezenti la festival vor picta in mai mult de 7 locatii, in orasul vechi si in cartiere, peste 200 mp de pictura.

Principalul scop al proiectului este de a completa si continua traditia orasului Sibiu de centru cultural, de promotor al artelor, de oras vizionar. Prin acest festival deschidem primul tur de Arta Stradala din Romania, aliniind orasul Sibiu in randul marilor orase ale lumii.
Alinierea orasului nostru in acest sens alaturi de marile centre culturale ale lumii: Londra, Paris, Amsterdam, Barcelona,… este inca o dovada a deschiderii pe care o are Sibiul catre inovatie, aratand puterea sa de a se reinventa cultural. Astfel vom completa imaginea Sibiului ca reper turistic atat national, cat si international, ca oaza a artei si culturii in tara noastra, pastrand vie identitatea deja castigata de Capitala a Culturii.
Prin realizarea acestor lucrari permanente, dincolo de imbunatatirea aspectului orasului, se urmareste atragerea interesului publicului larg pentru arta, promovarea orasului Sibiu ca un oras cosmopolit, cu viziune, deschis culturii, dar si crearea de repere turistice noi, participand astfel la dinamizarea interesului turistic fata de oras.

 

https://www.facebook.com/events/841684849213574/

Organizers

Visited 227 times, 2 Visits today

Related Event

February 14, 2014 To February 15, 2014

09:00 To 16:00

Cele 4 mini-atelierele se evidentieaza printr-o metoda clara, simpla si printr-un mare grad de aplicabilitate pentru rezolvarea situatiilor de zi cu zi.Atelierele sunt sustinute de psihologul Luminita Baltaretu, unic practician al metodei “Asculta-ti Corpul” in Romania. Mini-atelierul despre RANIMini-atelierul te ajuta in indentificarea ranilor pe care le porti cu tine… Read more…

September 1, 2014 To September 7, 2014

IASHINGTON this year will be an experience which will have a fundamental impact on the lives of the participants. The goal is to shapeone week with intense workshops and sessions based on personal development and intense reflection where the participants get in contact with different nationalities. This conference is opened to whomever wants to find out… Read more…

May 21, 2016

08:00 To 17:00

[For English please scroll down.] Schimbări. Provocări. Oportunități. Șanse. Toate așteaptă să se întâmple. Și un lucru este cert. Viitorul se încarcă în mod continuu. Depinde de noi ce vom face cu el. FUTURE: LOADING… este tema celei de-a șaptea ediții TEDxEroilor. Duminică, 22 mai 2016, vă așteptăm să descoperim… Read more…

Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte! În 2004, câțiva cercetași din Cluj Napoca au încercat să amintească oamenilor de fumusețea lucrurile mărunte din viața lor. Unindu-și forțele, au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci “Seara Viselor Împlinite”. Clujenii prezenți au așezat pe lacul Chios aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie… Read more…

Evenimentele 11even Experiences sunt evenimente care pun accent pe experiente de viata, oameni, modele, informatii si idei. In cadrul evenimentelor 11even aducem in acelasi spatiu persoane care au trecut prin experiente deosebite care merita impartasitecu oameni aflati in cautare de exemple practice si relevante pentrudezvoltarea lor personala si profesionala. Pornind de… Read more…