Street ART Festival Sibiu

August 17, 2015

August 17, 2015

11:02 To 11:02

Sibiu, Romania

are you going to attend Street ART Festival Sibiu?
Yes, I am  No one is attending yet.

Event Description

Festival de arta care-si propune, prin lucrari realizate de artisti de valoare, sa contribuie la ridicarea nivelului estetic al orasului precum si la ameliorarea aspectului deteriorat al unor zone mai putin favorizate.

Peste 20 de artisti plastici vor realiza lucrari permanente, in exterior, pe fatade de cladiri, ziduri sau orice alt element urban propus spre aprobarea implementarii proiectelor, coordonate in baza unei teme comune, furnizata artistilor, in prealabil, de catre organizatorul festivalului. Tema din acest an este: „In caz de urgenta folositi aripi!”

Invitatul de onoare al festivalului este Dan Perjovschi care va avea si o conferinta-dialog cu artistii.

Artistii au depus proiecte care au fost selectate in conformitate cu stilul orasului si tema data, specific fiecarei zone in parte.
Cea mai clara imagine a proiectului o da chiar subtitlul Festivalului: „Revitalizarea orasului prin arta”!

Artistii care si-au confirmat prezenta la festival sunt: Bogdan CONSTANTIN, Cy, Dandu AlexanDRU,Lavinia CRETU, Stefan CRETU, HOMEBOYLDJ, KITRA, Stefan Doru MOSCU, ORION, ORTAKU, Dan Raul PINTEA, PISICA PATRATA, Lucia Praporgescu, Catalin PRECUP, PREN, SADDO, Marius STRUGARIU, SWEET DAMAGE CREW, TREIPIC, ZED1, Alexandra ZIDARIU.

Artistii prezenti la festival vor picta in mai mult de 7 locatii, in orasul vechi si in cartiere, peste 200 mp de pictura.

Principalul scop al proiectului este de a completa si continua traditia orasului Sibiu de centru cultural, de promotor al artelor, de oras vizionar. Prin acest festival deschidem primul tur de Arta Stradala din Romania, aliniind orasul Sibiu in randul marilor orase ale lumii.
Alinierea orasului nostru in acest sens alaturi de marile centre culturale ale lumii: Londra, Paris, Amsterdam, Barcelona,… este inca o dovada a deschiderii pe care o are Sibiul catre inovatie, aratand puterea sa de a se reinventa cultural. Astfel vom completa imaginea Sibiului ca reper turistic atat national, cat si international, ca oaza a artei si culturii in tara noastra, pastrand vie identitatea deja castigata de Capitala a Culturii.
Prin realizarea acestor lucrari permanente, dincolo de imbunatatirea aspectului orasului, se urmareste atragerea interesului publicului larg pentru arta, promovarea orasului Sibiu ca un oras cosmopolit, cu viziune, deschis culturii, dar si crearea de repere turistice noi, participand astfel la dinamizarea interesului turistic fata de oras.

 

https://www.facebook.com/events/841684849213574/

Organizers

Visited 413 times, 1 Visit today

Related Event

Vei avea parte de discursuri pregătite, improvizaţii şi evaluări de calitate într-o atmosferă prietenoasă şi plină de bună dispoziţie! Gazda serii va fi: Andreea Aștilean. Șeful echipei de evaluatori va fi: Cătălina Bogdan. Table Topics Master-ul sectiunii de discursuri improvizate va fi: Sorina Țala. Vorbitorii de marți vor fi: Răzvan… Read more…

Conferința The Power of Storytelling revine la Cluj. Construită în jurul ideii că poveștile ne pot schimba lumea, PoS aduce unii dintre cei mai experimentați și inovatori povestitori într-un eveniment care-ți va umple tolba cu unelte, sfaturi practice și inspirație. Fie că ești jurnalist sau om de comunicare, marketer sau… Read more…

Marți, 7 Iulie 2015, începând de la ora 19.00 te așteptăm la sala de antrenament pentru mușchiul vorbirii în public, la SPEAKERS CLUB Premier, care se va desfășura la HOTEL ROYAL (Strada Mircea Voda, Nr. 28, zona UNIRII). SPEAKERS CLUB este o comunitate dedicată dezvoltării abilității de a prezenta, în… Read more…

The International Conference of Psychology Students – CISP will take place between the 12th and 15th of May, in Cluj-Napoca, former European Youth Capital. The event will bring together students and professors from all over Romania and Europe. The Conference aims to offer romanian and international students a formal context… Read more…

Vrei sa-ti dezvolti organizatia? Dezvolta oamenii din echipa! Vrei sa-ti dezvolti oamenii?Dezvolta-te pe tine ca si lider care formeaza nu doar sustinatori, ci alti lideri! In felul acesta, vei avea o afacere care sa functioneze foarte bine si FARA TINE! Pentru cine este acest mastermind:– pentru manageri care vor sa… Read more…