Școala de vară ARHIPERA, 14-19 iulie 2014

July 14, 2014

July 19, 2014

10:00 To 17:53

are you going to attend Școala de vară ARHIPERA, 14-19 iulie 2014?
Yes, I am  No one is attending yet.

Event Description

Fundația pentru o societate deschisă, Asociația Arhipera și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” organizează cea de-a treia ediție a Școlii de vară ARHIPERA dedicată arhitecturii sociale participative în perioada 14-19 iulie 2014, la Belciugatele, în județul Călărași.
Școala de vară ARHIPERA 3.0 îmbină teoria și practica arhitecturii sociale participative, prin prelegeri și lucru pe șantier într-un sat în care mulți oameni trăiesc în sărăcie extremă, facilitează întâlnirea studenților viitori arhitecți cu beneficiarii locuințelor și provoacă participanții să găsească soluții de construcție cu resursele disponibile în zonă.
Cursurile Școlii de vară vor fi susţinute de dr.arh. Lorin Niculae, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM), Directorul Departmentului de Construire Comunitară al Fundației pentru o societate deschisă şi preşedintele Asociaţiei Arhipera, dr.arh. Alexandru Călin, UAUIM, arh. Anca Rusuconf. dr. arh. Ştefan Ghenciulescu, ing. Bogdan Horezeanu, avându-l ca invitat special pe prof.dr.arh. Augustin Ioan, director al Școlii doctorale UAUIM.
Participarea la Școala de vară se face prin trimiterea unui CV în format Europass și a unei Scrisori de intenție, pe adresa info@fundatia.ro, până pe data de 4 iulie 2014. 
La edițiile anterioare ale Școlii de vară au participat 45 de studenți ai facultăților de arhitectură, urbanism, antropologie, din România, Olanda, Marea Britanie, Mexic și 9 profesori din România și Olanda.  
Prima ediție a Școlii, cea din 2012, a fost premiată în cadrul Galei Societății Civile din 2013, în cadrul secțiunii „Educație și Cercetare”, iar ediția 2013 a Școlii a fost nominalizată la Gala Radio România Cultural. 
Partenerii celei de-a treia ediții ai Școlii de vară ARHIPERA sunt firma RockwoolRegistrul Urbaniștilor din România,IMDBonec ConsultZeppelinRevista ARHITECTURA.
 
Detalii suplimentare despre program și despre condițiile de înscriere găsiți în documentul atașat.
***
Fundația pentru o societate deschisă finanțează programe de construire de case pentru grupuri dezavantajate încă din din 2009, timp în care s-au construit 22 de case și 2 centre sociale iar 20 de clădiri au fost reabilitate.
Asociația ARHIPERA este o organizație înființată la începutul anului 2014, din care fac parte voluntari ai programului de arhitectură socială participativă al Fundației pentru o societate decshisă. Asociația ARHIPERA oferă consultanță în proiectare și execuție în sistem participativ pentru programe de construire comunitară și pentru programe educaționale. 
Mai multe detalii, dar si posibilitatea de a aplica: http://fundatia.ro/?q=%C8%99coala-de-var%C4%83-arhipera-30-%E2%80%93arhitectur%C4%83-social%C4%83-participativ%C4%83

Organizers

Visited 580 times, 1 Visit today

Related Event

I HUB therefore I exist!  Daca zen-ul, chi-ul si chakrele nu sunt pe flow-ul tau, ia-ti placa de surf si du-te cu valul HUBsterimii. Excelenta in coworking impreuna cu filosofia carpe diem se intalnesc la ClujHUB.  Nu vrem sa iti starnim interesul si nici sa iti captam atentia, nu-ti dam… Read more…

July 8, 2014 To July 9, 2014

In perioada 9-10 iulie 2014 va avea loc la Cluj-Napoca, la Grand Hotel Italia ediția numărul 15 din seria de evenimente Business Days. Evenimentul va avea peste 100 de speakeri din țară și din străinătate.  Pe durata celor 2 zile pline participanții vor putea participa la:– 4 conferințe– 4 mese rotunde și dezbateri–… Read more…

Lawrence English club invites you to attend our next meeting. The specialty of the week is Storytelling, experience exchange.We will continue our Re-Gaming adventure through the mystical territories as our story continues. We will be joined by a few brave people who will take one step forward to make their voices… Read more…

July 10, 2014

REIMPROSPATEAZA-TI RAPID CUNOSTINTELE DE VANZARI SI AFLA IN 2 ZILE CAT DESCOPERA ALTII (POATE) IN 3-4 ANI! DACA VREI: sa-ti clarifici aproape toate indoielile cu privire la ce functioneaza si ce nu in intalnirile de vanzari si in negocieri, sa descoperi tehnici de vanzari si de negociere care te ajuta sa-ti… Read more…

♥ Te invit cu drag, pe 21.6.2015 la un CURS OFT cu adevărat special! ♥ DUMINICA in Bucuresti: curs OFT (Original Feeling Touch – TERAPIA ATINGERII ORIGINARE) Cum oferim sprijin fizic si emotional prin Original Feeling Touch (Atingerea senzatiei originare)? Ce este OFT?OFT – Original Feeling Touch este un tip…