Lansarea comunitatii Tech Makers and Designers

June 13, 2014

June 14, 2014

18:00 To 18:00

ClujHUB, strada Pitesti, nr. 19, CLuj-Napoca

//www.meetup.com/Tech-Makers-Designers/

are you going to attend Lansarea comunitatii Tech Makers and Designers?
Yes, I am  No one is attending yet.

Event Description

Cea mai importanta trasatura a evolutiei umane in societatea contemporana ramane imbinarea evolutiei tehnologice si a designului pentru a deservi nevoile comunitatii. Inovatia si creatia merg mana in mana cu eficienta si eficacitatea, pentru a aduce viitorul in prezent.

Comunitatea Tech Makers and Designers serveste ca un loc in care pasionatii de tehnologie si design functional se pot intalni si impartasi idei legate de pasiunea comuna: inovatia. Cu un accent pe partea de hardware, Tech Makers and Designers cauta sa contureze in adevaratul sens al cuvantului mediul inconjurator si felul in care ne adaptam schimbarilor.

In cadrul evenimentului de lansare care va avea loc vineri, 13 iunie, de la ora 18:00, vom discuta despre provocarile tehnologiei 3D si felul in care userii devin mult mai implicati in procesul de creatie si inovatie atat la scala micro cat si la scala macro.

AGENDA zilei de vineri: 18:00 – 20:00 

• Opening words from the organizers
• Konrad Kaschek, General Director @ Bosch Cluj
• George Echim, Founder @ Quadric
• Radu Becuş, Member @ AStA Cluj

Pentru confirmarea prezentei vineri, te rugam sa te inscrii aici: http://www.meetup.com/Tech-Makers-Designers/events/188426322/.

Evenimentul se va continua sambata, 14 iunie, de la ora 10:00 cu un workshop dedicat celor pasionati de tehnologia 3D. Vom atinge subiectul imprimarii 3D, inovatia tehnologica care a luat prin suprindere lumea si a oferit noi posibilitati tuturor  celor care vor sa schimbe felul in care arata lumea din jurul lor. Tot sambata vom asista la crearea unor piese 3D modelate chiar de participanti.

AGENDA zilei de sambata: 10:00 – 18:00: 3h de prezentari + 3h de modelare 3D

• 10:00 – Prezentare arhitectura parametrica si 3D making, arh. Andrei Nejur: 

– scurta istorie a algoritmului in arhitectura si paralela cu 3D printing
– 3D printing in arhitectura
– 3D making cu comanda numerica, manifestarea predilecta a formelor non-standard
– exemple de design algoritmic parametric realizat prin 3D printing

•  Prezentare tehnici parametrice in Grasshopper pentru Rhino, arh. Andrei Nejur:

– forma parametrica – control si construccie (notiuni de baza)
– geometrie vs. topologie – spatii de coordonate
– puncte, linii, suprafete, brep, mesh
– avantaje ale abordarii parametrice a formei – multiplicitatea, controlul
– pregatirea pentru fabricatie
– prezentarea unor exemple de definitii parametrice in Grasshopper

• 14:00 – Prezentarea programului Blender, George Echim:

– notiuni de baza in Blender
– principalele functii
– exercitiu in Blender

• Modelare 3D*, activitate practica (90 de minute):

– fiecare participant va lucra la o piesa dintr-un scaun, iar la final vom incerca sa dam contur acestui prototip:

Pentru confirmarea prezentei sambata, te rugam sa te inscrii aici: http://www.meetup.com/Tech-Makers-Designers/events/187916862/.

Organizers

http://www.clujhub.ro

Visited 922 times, 1 Visit today

Related Event

Detalii: https://www.facebook.com/events/1520853678216236/

Nu rata Evenimentul Anului in E-Commerce 2 in 1: GPeC Summit si Gala Premiilor E-Commerce.  Ziua o petreci alaturi de cei mai buni specialisti la nivel mondial si national in optimizarea conversiilor si marketing online, iar seara urmeaza a 9-a editie a Galei Premiilor E-Commerce, in cadrul careia desemnam castigatorii…

Can’t wait to attend a practical UI/UX workshop where you actually learn by doing? That’s exactly what will happen next week! FROM THE AGENDA: The participants will work in small teams in getting a digital product from the brief to the screen sketches of a desktop and mobile app. In… Read more…

Vă invităm la un eveniment special de lansare în cadrul căruia vom avea un track dedicat Big Data18:00 Networking și răsfoirea revistei18:15 Deschiderea evenimentului 18:30 Prezentări articole (I) 19:30 Pauză & networking20:00 Room 1- Big Data trackMarius Radu (Fortech) și George Ciobanu (Betfair) 20:00 Prezentări articole (II)DevOpsPhp 21:20 Networking *… Read more…

June 2, 2014

What will you learn about? JSCamp Romania goal is to gather experts from across the field of front-end development, to bring you up to speed on the latest open-web technologies. Learn more about server-side JavaScript, client-side HTML5 web and mobile apps, and generally about best practices and tips&tricks in JavaScript… Read more…