Lansare de carte – Connected, de Dr. Nicholas A. Christakis și Dr. James H. Fowler

September 7, 2015

September 7, 2015

19:00 To 15:48

Bookstory Bulevardul Eroilor 6-8, Cluj-Napoca

are you going to attend Lansare de carte - Connected, de Dr. Nicholas A. Christakis și Dr. James H. Fowler?
Yes, I am  No one is attending yet.

Event Description

Librăria Bookstory și editura Curtea Veche vă invită luni, 7 septembrie, ora 19:00, la o seară dedicată cărții Connected, scrisă de Dr. Nicholas A. Christakis și Dr. James H. Fowler.
Ne vor vorbi despre puterea surprinzătoare a rețelelor sociale și despre felul în care ne modelează viața:
– Cristina Bica, psiholog
– Bogdan Băbălău-Maghiar, manager de dezvoltare al bizz.club

“Connected” deschide o ușă înspre noua știință a rețelelor sociale, identificând legile în funcţie de care se produce această influenţă în reţea. Aşadar, cheia înţelegerii oamenilor ar putea să se afle în înțelegerea reţelelor din care fac parte, mai ales în condiţiile emergenţei internetului, cea mai complexă şi mai extinsă dintre reţelele de până acum, un veritabil superorganism.
Christakis şi Fowler prezintă numeroase exemple pentru a dovedi că reţelele sociale ne determină aproape fiecare aspect al vieţii: ce simțim, cu cine ne căsătorim, de ce ne îmbolnăvim, câţi bani câştigăm şi dacă mergem sau nu la vot. Totul depinde de ceea ce fac, simt şi gândesc cei din jurul nostru. Iar această contaminare se produce în funcţie de „Regula celor trei trepte de influență”: influențăm şi suntem influenţaţi de oameni care se află la trei trepte distanţă de noi, iar pe unii dintre aceştia nici măcar nu-i cunoaştem.
Pare şocant, însă prezenţa la vot, fraudele politice, tulburările alimentare, abuzul de substanţe, actele „spontane” de generozitate şi inovaţiile, precum şi multe alte fenomene pe care le punem în seama alegerii individuale, toate depind într-o oarecare măsură de reţelele sociale din care ajungem să facem parte, conştient sau nu. Demitizând ideea primatului individului, Connected furnizează o paradigmă revoluţionară: aşa cum bancurile de peşti îşi schimbă direcţia la unison, la fel şi noi ne lăsăm conduşi inconştient de oamenii din jurul nostru.

Una dintre concluziile la care ajung cei doi cercetători este faptul evident că, „atunci când îi combini pe oameni în grupuri cu o anumită configuraţie, aceştia pot face lucruri mai multe şi chiar diferite de ceea ce ar face fiecare individual”. Cu alte cuvinte, întregul este mai bun (mai puternic, mai eficient etc.) decât suma părţilor sale.

Vă invităm să vă conectați cu poveștile spuse de doi invitați, cititori destoinici:

Cu o experiență de 6 ani în networking, Bogdan Băbălău-Maghiar este Manager de Dezvoltare al bizz.club, cel mai mare club de afaceri bazat pe networking și educație din România. Bogdan este o persoană integră și responsabilă, care crede că relațiile pe care le dezvolți te definesc ca om și îți oferă un avânt în carieră și afaceri.

Cristina Bica este, înainte de toate, o cititoare emblematică care, precum o carte bună, își ascunde cele mai bune pagini printre cuvinte. Este psiholog, specialistă în HR la ISDC și își astâmpără curiozitatea prin lecturi inedite despre peisajul misterios al minții umane.

https://www.facebook.com/events/649810555155358/

Organizers

Visited 582 times, 1 Visit today

Related Event

May 31, 2016 To June 2, 2016

The Certified LeSS Practioner course is an in-depth course covering the LeSS principles, framework and rules, and guides. It provides essential information for adopting and improving LeSS to your product development group.

Acum şi tu poţi participa la seminarul care îţi dezvăluie secretele afacerilor profitabile. În ultimii ani, de când lucrez în programe de coaching cu firme din mai multe domenii, am început să observ unele lucruri în comun la cele care erau în creştere. Indiferent de domeniu, dimensiune, locaţie sau număr… Read more…

September 13, 2016

18:00 To 21:30

We are looking forward seeing you at our next NRCC Dutch Networking Drink organized in Bucharest, on 14th of September, at Novotel Bucharest City Centre.   You go back to work, we offer you a drink, fun and lots of networking opportunities! Meet new people, make new business connections, share ideas… Read more…

March 20, 2016

AFACERI pe bune! #5 ACCES GRATUIT Pentru a va asigura ca aveti loc, va rog sa completati acest formular de inscriere (timp de completare 2 minute): https://goo.gl/95UyIR Acest proiect vine din dorința de a împărtăși din experiența celor 20 de ani de antrepenoriat în care am învățat că, pentru a… Read more…

Acum şi tu poţi participa la seminarul care îţi dezvăluie secretele afacerilor profitabile. În ultimii ani, de când lucrez în programe de coaching cu firme din mai multe domenii, am început să observ unele lucruri în comun la cele care erau în creştere. Indiferent de domeniu, dimensiune, locaţie sau număr… Read more…