Intro to responsive webdesign

February 27, 2016

February 27, 2016

09:30 To 09:39

Petru Maior University of Târgu Mureș Str. Nicolae Iorga Nr.1, Targu-Mures

are you going to attend Intro to responsive webdesign?
Yes, I am  No one is attending yet.

Event Description

Responsive web design este o abordare în webdesign menită să îmbunățățească experiența de utilizare a aplicațiilor web, indiferent de device-ul de pe care este accesată aplicația web. În prezent, un utilizator interacționează cu conținutul online de pe mai multe device-uri (în timp ce uită la televizor, își verifică smartphone-ul căutând mai multe informații despre actorii lui preferați, în timp ce un alt prieten de pe tabletă caută trailer-ul filmului la care se uită, ca să decidă dacă filmul merită sau nu vizionat), aplicațiile web au nevoie să se adapteze la acest nou context și să ofere o experiență plăcută, facilă, adaptată, indiferent de pe device-ul de pe care este consumat conținutul.

Cui i se adresează acest curs?

Dacă ești curios cum se dezvoltă site-urile care arată bine în orice browser modern și pe orice device (laptop, PC, smartphone, tabletă) si ai parcurs cel putin primul modul de teorie de aici ,acest curs este pentru tine.

Acest curs presupune cunoștințe minime despre web development și mobile development.
Totuși, dacă în trecut ai studiat HTML și CSS, acest curs te poate ajuta să îți reamintești și să ajungi la zi cu modul în care au progresat cele 2 limbaje.

În acest curs vei învăța despre:

Acest curs este unul imersiv, în care vom porni de la teorie și vom învăța împreună cum se dezvoltă de la 0 un website responsive, care arată bine în browserele moderne și pe device-uri de tip smartphone sau tabletă.

Vom învăța cum să facem un website de prezentare personal, care va cuprinde 5 pagini (homepage-ul, pagina de descriere personală, o pagină în care este prezentat portofoliul nostru, o pagină standard de blog cu cele mai recente postări și o pagină de contact).

Istoricul HTML și CSS (învățând un pic despre cum au evoluat cele 2, vom înțelege mai bine scopul și utilitatea lor și de ce sunt ele omniprezente în orice proiect web)
HTML5 – ce este, de ce este el important, tag-uri esențiale
CSS3 – ce este, de ce este el important, selectori importanți și tehnici de bază
Abordări și Tehnici în Responsive Web Design
Bootstrap (cel mai popular framework de front-end web development)
Cum se uploadează un proiect prin FTP

Metoda de predare:

Cursul constă în prezentarea conceptelor de bază, fiecare capitol fiind urmat de exerciții practice dezvoltate împreună cu formatorul.

Materiale necesare:

Pentru realizarea exercițiilor participanții au nevoie de un laptop pe care pot lucra, un text editor (în care vom scrie codul) și browserul Chrome instalat (în care vom testa proiectul nostru).

Derularea evenimentului:

Durata: 16 ore
Taxa- in sistem de donatie. Donatia recomandata 70 lei ( acopera costul de transport si cazare al mentorului si gustari in timpul pauzelor )
Program: intervalul orar va fi anunțat pe email participanților
Pauze: între prezentarea formală şi dezvoltarea aplicației – se anunță la începutul cursului.
Comunicarea: limba româna
Materialele de curs: toate exercițiile for fi realizate pe calculatorul personal, orice suport de curs adițional va fi transferat ulterior în format electronic
Loc: Universitatea Petru Maior, Targu Mures
Auditoriu: minim 5 participanți
Formatori: Gabriel Nechita

Organizers

Visited 185 times, 1 Visit today

Related Event

Hi guys! Next UP, we’re going to meet on the 18th of November and we’re gonna have the guys from Trust You coming over and talking about their experience, challenges and developement skills. Going Global – Performance Optimization of a Complex Web Application for a Global Customer Base TrustYou’s main… Read more…

#CatalystsODD On our 3rd anniversary, we open our doors. You are most welcome to visit our office and get to learn about our projects through various presentations held by our colleagues. Our two CEOs, Christoph Steindl and Christian Federspiel, will also share their know-how on Big Data, Innovation and Future… Read more…

Haide sa discutam despre wearables! Impreuna cu Dan Romescu vom discuta despre device-uri wearable si oportunitati in aceasta zona de dezvoltare. Dan Romescu este unul din antreprenorii care au adus Mobile Monday in Romania, fiind un entuziast al mobile development. Colaborarile pe care le are la activ cu nume precum Microsoft,… Read more…

Suntem parte a unei lumi digitalizate, în care inovaţia este pretutindeni, iar tehnologia modelează viitorul. De aceea vă invităm la cea de-a doua ediţie IT Innovation Conference pentru a explora împreună tehnologiile şi soluţiile inovative EBS şi modul în care acestea vă pot sprijini în atingerea obiectivelor. https://www.facebook.com/events/891657070891353/ Read more…

April 10, 2016 To April 13, 2016

Young Ambassadors Forum revine anul acesta cu o nouă ediție – „Game Change in the Age of Information” Completează formularul pe yaf.typeform.com/to/QYfK7l și fă parte din noua generație de tineri ambasadori! Young Ambassadors Forum este o platformă educațională de discuții și dezbateri care urmărește să creeze un context educativ, precum… Read more…