Intro to responsive webdesign

February 27, 2016

February 27, 2016

09:30 To 07:51

Petru Maior University of Târgu Mureș Str. Nicolae Iorga Nr.1, Targu-Mures

are you going to attend Intro to responsive webdesign?
Yes, I am  No one is attending yet.

Event Description

Responsive web design este o abordare în webdesign menită să îmbunățățească experiența de utilizare a aplicațiilor web, indiferent de device-ul de pe care este accesată aplicația web. În prezent, un utilizator interacționează cu conținutul online de pe mai multe device-uri (în timp ce uită la televizor, își verifică smartphone-ul căutând mai multe informații despre actorii lui preferați, în timp ce un alt prieten de pe tabletă caută trailer-ul filmului la care se uită, ca să decidă dacă filmul merită sau nu vizionat), aplicațiile web au nevoie să se adapteze la acest nou context și să ofere o experiență plăcută, facilă, adaptată, indiferent de pe device-ul de pe care este consumat conținutul.

Cui i se adresează acest curs?

Dacă ești curios cum se dezvoltă site-urile care arată bine în orice browser modern și pe orice device (laptop, PC, smartphone, tabletă) si ai parcurs cel putin primul modul de teorie de aici ,acest curs este pentru tine.

Acest curs presupune cunoștințe minime despre web development și mobile development.
Totuși, dacă în trecut ai studiat HTML și CSS, acest curs te poate ajuta să îți reamintești și să ajungi la zi cu modul în care au progresat cele 2 limbaje.

În acest curs vei învăța despre:

Acest curs este unul imersiv, în care vom porni de la teorie și vom învăța împreună cum se dezvoltă de la 0 un website responsive, care arată bine în browserele moderne și pe device-uri de tip smartphone sau tabletă.

Vom învăța cum să facem un website de prezentare personal, care va cuprinde 5 pagini (homepage-ul, pagina de descriere personală, o pagină în care este prezentat portofoliul nostru, o pagină standard de blog cu cele mai recente postări și o pagină de contact).

Istoricul HTML și CSS (învățând un pic despre cum au evoluat cele 2, vom înțelege mai bine scopul și utilitatea lor și de ce sunt ele omniprezente în orice proiect web)
HTML5 – ce este, de ce este el important, tag-uri esențiale
CSS3 – ce este, de ce este el important, selectori importanți și tehnici de bază
Abordări și Tehnici în Responsive Web Design
Bootstrap (cel mai popular framework de front-end web development)
Cum se uploadează un proiect prin FTP

Metoda de predare:

Cursul constă în prezentarea conceptelor de bază, fiecare capitol fiind urmat de exerciții practice dezvoltate împreună cu formatorul.

Materiale necesare:

Pentru realizarea exercițiilor participanții au nevoie de un laptop pe care pot lucra, un text editor (în care vom scrie codul) și browserul Chrome instalat (în care vom testa proiectul nostru).

Derularea evenimentului:

Durata: 16 ore
Taxa- in sistem de donatie. Donatia recomandata 70 lei ( acopera costul de transport si cazare al mentorului si gustari in timpul pauzelor )
Program: intervalul orar va fi anunțat pe email participanților
Pauze: între prezentarea formală şi dezvoltarea aplicației – se anunță la începutul cursului.
Comunicarea: limba româna
Materialele de curs: toate exercițiile for fi realizate pe calculatorul personal, orice suport de curs adițional va fi transferat ulterior în format electronic
Loc: Universitatea Petru Maior, Targu Mures
Auditoriu: minim 5 participanți
Formatori: Gabriel Nechita

Organizers

Visited 227 times, 1 Visit today

Related Event

Hey all, We are happy to announce our first meetup, on January 19th 2016! The special flavor of this meetup is the mix of Business, Tech & UX Design presentations related to Mobile. We’re big fans on interdisciplinary learning and we believe that the best product teams have people that… Read more…

Startup Lounge este evenimentul local dedicat intregii comunitati antreprenoriale clujene, cu initiative globale, regionale sau locale, inovative, de tip tehnologic dar si creative sau din zona antreprenoriatului social.  Antreprenori pasionati sunt asteptati la ClujHub pentru a interactiona intr-un FORMAT DE TIP PANEL MODERAT, avand ca invitati finantatori, experti si antreprenori… Read more…

Hello everybody!  If it’s Monday, it’s Mobile Monday. For this session, our speakers are going to be: ·  Ciprian Grigor,Technical Lead Android @ 3Pillar Global ·  Vlad Vidican, CTO @ Jigglist.  ·  Marius Mornea, Business Developer @ OnyxBeacon. Ciprian will talk about Android L preview and about the Google I/O Conference that he attended in… Read more…

February 12, 2014

07:15 To 09:00

Eveniment de Networking Free – pentru oameni de afaceri, antreprenori & freelanceri. Ce e Open Connect Iasi?O întâlnire bilunara de networking, pitching și mentoring pentru oameni de afaceri, antreprenori, freelanceri și startupuri, programatori, designeri web, oameni de vanzari sau media, specialiști și oricine altcineva care are ceva de spus în… Read more…

June 27, 2014 To June 28, 2014

Vorbim despre OpenLab, despre proiecte personale, despre idei, activitati si posiblitati. Tema editiei de azi: “Drone”. Paul Raetchi aduce drona recent achizitionata si il ajutam sa o asambleze.