Intro to responsive webdesign

February 27, 2016

February 27, 2016

09:30 To 13:19

Petru Maior University of Târgu Mureș Str. Nicolae Iorga Nr.1, Targu-Mures

are you going to attend Intro to responsive webdesign?
Yes, I am  No one is attending yet.

Event Description

Responsive web design este o abordare în webdesign menită să îmbunățățească experiența de utilizare a aplicațiilor web, indiferent de device-ul de pe care este accesată aplicația web. În prezent, un utilizator interacționează cu conținutul online de pe mai multe device-uri (în timp ce uită la televizor, își verifică smartphone-ul căutând mai multe informații despre actorii lui preferați, în timp ce un alt prieten de pe tabletă caută trailer-ul filmului la care se uită, ca să decidă dacă filmul merită sau nu vizionat), aplicațiile web au nevoie să se adapteze la acest nou context și să ofere o experiență plăcută, facilă, adaptată, indiferent de pe device-ul de pe care este consumat conținutul.

Cui i se adresează acest curs?

Dacă ești curios cum se dezvoltă site-urile care arată bine în orice browser modern și pe orice device (laptop, PC, smartphone, tabletă) si ai parcurs cel putin primul modul de teorie de aici ,acest curs este pentru tine.

Acest curs presupune cunoștințe minime despre web development și mobile development.
Totuși, dacă în trecut ai studiat HTML și CSS, acest curs te poate ajuta să îți reamintești și să ajungi la zi cu modul în care au progresat cele 2 limbaje.

În acest curs vei învăța despre:

Acest curs este unul imersiv, în care vom porni de la teorie și vom învăța împreună cum se dezvoltă de la 0 un website responsive, care arată bine în browserele moderne și pe device-uri de tip smartphone sau tabletă.

Vom învăța cum să facem un website de prezentare personal, care va cuprinde 5 pagini (homepage-ul, pagina de descriere personală, o pagină în care este prezentat portofoliul nostru, o pagină standard de blog cu cele mai recente postări și o pagină de contact).

Istoricul HTML și CSS (învățând un pic despre cum au evoluat cele 2, vom înțelege mai bine scopul și utilitatea lor și de ce sunt ele omniprezente în orice proiect web)
HTML5 – ce este, de ce este el important, tag-uri esențiale
CSS3 – ce este, de ce este el important, selectori importanți și tehnici de bază
Abordări și Tehnici în Responsive Web Design
Bootstrap (cel mai popular framework de front-end web development)
Cum se uploadează un proiect prin FTP

Metoda de predare:

Cursul constă în prezentarea conceptelor de bază, fiecare capitol fiind urmat de exerciții practice dezvoltate împreună cu formatorul.

Materiale necesare:

Pentru realizarea exercițiilor participanții au nevoie de un laptop pe care pot lucra, un text editor (în care vom scrie codul) și browserul Chrome instalat (în care vom testa proiectul nostru).

Derularea evenimentului:

Durata: 16 ore
Taxa- in sistem de donatie. Donatia recomandata 70 lei ( acopera costul de transport si cazare al mentorului si gustari in timpul pauzelor )
Program: intervalul orar va fi anunțat pe email participanților
Pauze: între prezentarea formală şi dezvoltarea aplicației – se anunță la începutul cursului.
Comunicarea: limba româna
Materialele de curs: toate exercițiile for fi realizate pe calculatorul personal, orice suport de curs adițional va fi transferat ulterior în format electronic
Loc: Universitatea Petru Maior, Targu Mures
Auditoriu: minim 5 participanți
Formatori: Gabriel Nechita

Organizers

Visited 19 times, 1 Visit today

Related Event

The one day Agile & Scrum Training will introduce you to fundamental principle of Agile & Scrum Practices. If you organization is exploring ways to improve your software development process, the session might introduce you to some concepts that can help serve your current needs. Agile & Scrum Training well… Read more…

17:00 Networking și răsfoirea revistei17:15 Deschiderea evenimentului17:20 Prezentări articole (I)18:20 Pauză & networking18:50 Prezentări articole (II)19:40 Networking * Participarea este gratuită** Evenimentul este găzduit de Siemens România https://www.facebook.com/events/965906586785746/

April 17, 2015 To June 5, 2015

09:00 To 17:00

You know what would be cooler than playing a game? Developing one! “But I don’t know how to do that”, you might say. Fear not, the 6 sessions workshop GameDev Bootcamp is here to show you how! In 6 weekends, you along with a team of other game dev enthusiasts… Read more…

August 3, 2014 To August 7, 2014

ZIUA1 – Instalare & Configurare ACTIVE DIRECTORY 2012Instalare Windows ServerConfigurare Active DirectoryCreare Utilizatori si GrupuriCreate Politica de GrupInstalare Windows 8Permisiuni la FisiereRoluri FunctionaleBackup si Restaurare ZIUA2 – Instalare & Configurare EXCHANGE SERVER 2013Instalare Exchange ServerCreare Casute PostaleConectori Send & ReceiveTrimitere Mesaje intre DomeniiConfigurare Domeniu AditionalAplicare Cota pe Mailbox, Marime Mesaje…

PRIMA CONFERINTA DE USER EXPERIENCE DESIGN DIN ROMANIA va avea loc pe 15-16-17 Octombrie la Bucuresti si credem ca va fi cu adevarat un eveniment de la care nu veti putea lipsi. Vor fi 6 workshopuri de UX Design de cate jumatate de zi, vor fi 8 speakeri internationali de top,… Read more…