Inspector salarii. Aplicaţii practice şi soluţii la problematica salarizării / 4-7 septembrie 2014, Sinaia

September 4, 2014

September 7, 2014

04:43 To 04:43

Hotel Rina, Sinaia

are you going to attend Inspector salarii. Aplicaţii practice şi soluţii la problematica salarizării / 4-7 septembrie 2014, Sinaia?
Yes, I am  No one is attending yet.

Event Description

Hotel Rina, Sinaia
4-7 septembrie 2014

EXPERT AKTIV GROUP S.R.L. este autorizată A.N.C., înscrisă în R.N.F.; acordă, în urma evaluării participanţilor, certificat de perfecţionare recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi de Ministerul Educaţiei Naţionale.

În urma evaluării, se acordă CERTIFICAT PERFECŢIONARE ANC pentru ocupaţia ”INSPECTOR SALARII”, Cod COR 335903, însoţit de supliment descriptiv in care sunt înscrise competenţele dobândite. Pentru obţinerea certificatului, participanţii trebuie să facă dovada absolvirii de studii medii sau postliceale. Certificatele sunt eliberate în conformitate cu prevederile O.G. 129/2000 republicată.

LECTORI: Specialişti din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Direcţia ocupare şi salarizare, Direcţia asigurări sociale.

TEMATICA ABORDATĂ:
1. Introducerea datelor aferente salariilor, întocmirea şi gestionarea documentelor specifice.
2. Calculul salariilor pentru angajaţii încadraţi cu/fără funcţia de bază, având contract de muncă cu normă întreagă sau cu timp parţial. Cazuri practice referitoare la:
– calcul pentru determinarea salariului brut; determinarea deducerii lunare; plata orelor suplimentare; întreruperea temporară a activităţii angajatorului; ore de noapte, de week-end sau zilele de sărbătoare legală; calcul salarii pentru categorii speciale: pensionari, persoane cu handicap grav sau accentuat;
– acordarea şi impozitarea tichetelor de masă, tichetelor cadou şi a tichetelor de vacanţă;
– calcul salarii pentru perioada de şomaj tehnic a angajatorului; calcul contribuţii datorate la bugetul de stat şi asigurări sociale; calcul plăţi compensatorii (restructurare, accidente de muncă; ajutoare, deces);
– calcul indemnizaţie pentru incapacitate de muncă temporară sau boală profesională; calcul reţinere indemnizaţie de concediu, în cazul depăşirii numărului de zile de odihnă; reţineri salariale conform procedurilor legale obligatorii, în caz de abateri.
3. Indemnizaţia de concediu de odihnă; plata zilelor de concediu de odihnă neefectuate. Reţinerea indemnizaţiei privind concediul de odihnă în cazul efectuării mai multor zile de concediu; concediu medical, concediu maternal.
4. Indemnizaţia pe durata incapacităţii temporare de muncă; recuperarea indemnizaţiilor din FNUASS; indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de un accident de muncă sau boală profesională. Recuperarea indemnizaţiilor din FAAMBP.
5. Indemnizaţia acordată administratorului – calcul şi plată.
6. Metode de optimizare a veniturilor din salarii; modalităţi de diminuare a fondului de salarii; drepturi de autor; convenţii civile; contracte de comision.
7. Contribuţiile angajaţilor şi a angajatorului aferente bugetului de stat.
8. Soluţii la problemele actuale de salarizare: avantaje în natură – avantaje pentru angajaţi/angajatori; venituri scutite de impozit pe salariu; soluţii de suspendare a activitaţii salariale; contestarea măsurilor nelegale sau abuzive ale organului fiscal; impozitarea primelor acordate de angajator; obligaţii în cazul existenţei punctelor de lucru.
9. Declaraţiile fiscale şi evidenţa raportărilor fiscale on-line
– întocmirea declaraţiei 112, privind contribuţii sociale, impozitul pe venit şi evidenţa persoanelor asigurate;
– întocmirea declaraţiei anuale 205 privind impozitul pe venit realizate de persoanele fizice; fişa fiscală formular 210 privind impozitul pe veniturile din salarii; modalitatea de verificare a raportărilor contabile lunare, semestriale, anuale.
10. Utilizarea şi verificarea soft-ului de salarizare.
11. Aplicaţii practice, speţe şi studii de caz, răspunsuri la întrebările participanţilor.

TAXA DE PARTICIPARE: 780 lei/participant.

OFERTĂ SPECIALĂ 4+1: La participarea a 4 PERSOANE din cadrul aceleiaşi organizaţii vă oferim a 5-a taxă de instruire GRATUITĂ!

SERVICII TURISTICE: 970 lei/participant (TVA inclus), serviciile turistice sunt opţionale.

AVANTAJE!!! Cazarea, micul dejun şi trei mese pentru însoţitor sunt oferite de organizator.

Participarea are loc în baza fişei de înscriere.

Persoana de contact:
Olivia LIHU
tel: 0753.025.983

Organizers

Visited 388 times, 1 Visit today

Related Event

Vrei să intri la drept? Vino la singurul curs din ţară care îţi oferă o pregătire completă pentru testul de admitere!    

January 22, 2015

13:00 To 17:00

Primul eveniment de vorbit in public pentru avocati cu trainerul Magnoliu Stan si actorul Dragos Pop de la Teatrul National!Se acorda 5 puncte de pregatire profesionala continua. Biletele- 40 lei pentru membrii YLC, 60 lei- non-membri ! Locuri limitate

November 16, 2015

Fiecare psihoterapeut isi creaza in timp, expertiza pe un anumit segment de clienti: copii, adolescenti, adulti, varstnici, dar si pe anumite problematici, de cuplu, familie, limbaj, comportament, etc. Desi sunt recunoscatoare pentru ca le-am intalnit pe toate cele enumerate mai sus (ba chiar multe altele :)), ocazii in care am… Read more…

Euro Best Teamorganizeaza Curs Intensiv Admitere la Magistratura si Avocatura Bucuresti3 octombrie – 9 noiembrie 2014 Euro Best Team a lansat sesiunea de toamna a cursului de pregatire pentru admiterea la INM si Magistratura. Cursul va avea loc la Bucuresti, in perioada 3 octombrie – 9 noiembrie 2014. Programul de…

January 8, 2016

Dacă Dreptul Civil se află printre pasiunile voastre,ELSA Cluj- Napoca, prin departamentul Activități Academice, vă invită să participați la Concursul de Procese Simulate de Drept Civil(MCC Civil Law), ce va avea loc în data de 9 ianuarie 2016, începând cu ora 10:00, la Curtea de Apel Cluj, sala 155. DETALII… Read more…