Curs Professional E-mail Writing

June 6, 2014

June 6, 2014

09:00 To 17:00

are you going to attend Curs Professional E-mail Writing?
Yes, I am  No one is attending yet.

Event Description

-mail-urile în limba engleză pot face diferenţa în comunicarea eficientă în business. Sunt e-mail-urile trimise de către dumneavoastră / angajaţii  companiei dumneavoastră clare, uşor de înţeles? Îşi ating scopul?

“Teach the language, not about the language”spune un principiu de metodică a predării. Și totuși, în acest curs de business writing veți învăța exact opusul: se va vorbi despre e-mail, despre cum să îl scriem dar și despre cum să nu il scriem.

Se va discuta despre “round-robin” e-mails și despre CC la tot mapamondul – o altă practică folosită de unii angajați prin care, de fapt, dezvăluim fără să vrem unor terțe persoane adresele de e-mail ale colegilor noștri. Uneori neatenția sau lipsa de timp ne obligă să recurgem la diverse metode de comunicare scrisă care uneori nu își ating scopul. E-mailurile trimise la ore antisociale (miezul nopții sau în zorii zilei) pot dovedi loialitate și promptitudine, dar ele ascund și altceva…

După ce ne vom lămuri când și de ce scriem, vom vedea și cum scriem.

Ce este bine să nu facem atunci când concepem un mesaj într-o limbă care nu este nativă? Printre altele, să nu zburăm înainte de a merge: cu alte cuvinte, nu ne hazardăm să scriem texte complicate atunci când câteva propoziții clare pot fi de ajuns.

Traducerile de pe internet ne fac mai mult rău decât bine: mulți dintre angajați folosesc diverse aplicații de traducere, de multe ori cu efecte tragicomice.

Vom învăța, cu un nivel mediu de limba engleză, să scriem e-mailuri decente care să comunice exact ceea ce vrem și să devenim comunicatori mai apreciați de către colegi, parteneri de afaceri sau șefi.

Cele 7 “păcate” și e-mailul

Cartea noastră de vizită în afaceri este e-mailul. Este ușor de folosit, rapid și eficient, dar… Ce facem cu e-mailurile în limba engleză?

Studiile au demonstrat că mulți angajați sunt de-a dreptul iritați de anumite “obiceiuri proaste” pe care le avem cu toții, dar poate nu suntem conștienți de ele. Iată un top 7 al acestor obiceiuri: 

 • Stilul Ping-pong, e-mailurile circulă rapid între două adrese, sfârșind într-un threadgreu de procesat
 • E-mailurile trimise în afara orelor de serviciu
 • E-mailurile trimise în timp ce ne aflăm în compania altor persoane
 • Ignorarea e-mailurilor primite
 • Read-receipts cerute la fiecare e-mail trimis
 • Răspunsul în secunda următoare primirii
 • Reply automat

La sfârşitul cursului, participanţii:

 • vor avea mai multă acurateţe în exprimare;
 • vor folosi corect registrele formal, neutru, informal;
 • vor produce e-mailuri bine structurate şi coerente;
 • vor fi mai eficienţi în comunicare. 

Cui se adresează Cursul Professional E-mail  Writing?

Acesta se adresează persoanelor care trebuie să comunice în limba engleză în scris, în scopuri profesionale. 

Tematică Curs Profesional E-mail Writing:

 • organizarea conţinutului unui e-mail;
 • adaptarea stilului şi tonului în funcţie de obiectivul comunicării;
 • diferenţele de scriere română / engleză pentru fiecare tip de e-mail;
 • aspecte de gramatică şi vocabular recurente în comunicarea pe e-mail;
 • editarea şi eticheta în comunicarea virtuală.

Trainer Curs Professional E-mail Writing 

Liliana Ibraimof este profesor de limba engleză, Director de Programe în cadrul Road Language Centre şi examinator oficial Cambridge ESOL Examinations.

Cu peste 20 de ani de experienţă în predarea limbii engleze tuturor grupelor de vârstă şi nivelurilor de pregătire, doamna Liliana Ibraimof coordonează cursurile de engleză de afaceri, engleză generală şi programele speciale de pregătire pentru examenele internaţionale de limba engleză în cadrul Road Language Centre. 

Click aici pentru a accesa profilul de LinkedIn al trainerului.

DETALII ADMINISTRATIVE 

Locul, data si orele de desfasurarea a cursului

Vineri, 6 iunie, la sediul Road Language Centre, va avea loc  cursul Professional E-mail Writing. 

Structură și preț:

Orar: 6 iunie, orele 9.00 – 17.00, cu 2 pauze de cafea și 1 pauză de prânz;

Locația: sediul Road Language Centre, zona Eroilor, Opera Română;

Preț: 99 EUR; prețul include trainingul, materialele de curs și pauzele de cafea.

 Reduceri:

– 2 persoane înscrise din aceeaşi companie = 10% discount;

– 3 – 5 persoane înscrise din aceeaşi companie = 20% discount.    

Nivelul de limba engleză minim necesar pentru participarea la curs este Mediu (A2). 

Mai multe detalii: http://www.traininguri.ro/curs-professional-e-mail-writing/

 

 

 

Organizers

Visited 465 times, 1 Visit today

Related Event

September 28, 2016 To September 29, 2016

07:00 To 15:00

Institutul de Studii Financiare (ISF) organizează în București, în perioada 29 – 30 septembrie, cursul ”Managing Operational Risk . . . a practical approach”, trainer: George Loizou. Scopul acestui seminar este de a oferi participanților interacțiune socială, instruire solidă și un mediu stimulant ce le va permite să observe și să…

May 21, 2015

13:00 To 17:30

Cursul prezinta : 1. Cele 13 principii ale persuasiunii. 2. Tehnici de comunicare si vanzari (inclusiv vanzare personala) bazate pe cel putin 3 dintre cele 13 principii. 3. Studii de caz in care se demonstreaza cum companiile foarte mari utilizeaza aceste tehnici in cresterea profitului si a cifrei de afaceri.…

January 29, 2014

18:00 To 19:00

While every interaction with your brand ultimately helps or hinders customer loyalty, the “honeymoon period” of the customer journey is the most critical time for you to create ”sticky” relationships. Evaluating this early phase offers numerous opportunities to set your customer on a path to a higher lifetime value by… Read more…

September 23, 2014 To September 24, 2014

07:00 To 15:45

SEM Days este un eveniment marca SEO monitor si 2Parale si este prima conferinta din Romania nisata pe Search Engine Marketing, dedicata managerilor de marketing si brand, online marketing managerilor, coordonatorilor de business-uri si antreprenorilor online.  Ajuns la cea de-a 3-a editie, SEM Days are loc in acest an pe… Read more…

Vremea calda aduce vesti bune pentru e-commerce si foarte multa informatie. Impreuna cu Marcomm Pills, GPeC organizeaza in data de 29 mai 2015 un workshop de initiere in e-commerce de o zi, menit sa va ajute sa surprindeti cat mai bine profilul cumparatorului online roman si modul in care ar…