Comunicarea empatică

May 26, 2015

June 4, 2015

19:00 To 11:54

Traian 107, în curtea din spate, sus, la mansardă, Bucharest, Romania

are you going to attend Comunicarea empatică?
Yes, I am  No one is attending yet.

Event Description

Ce ?
Comunicarea empatică (nonviolent communication) este o metodă concepută și dezvoltată de doctorul în psihologie Marshall B. Rosenberg.

Comunicarea empatică ne oferă o serie de instrumente care ne ajută să trecem de la un limbaj al criticii, învinovățirii și pretențiilor la un limbaj al compasiunii, înțelegerii și respectului reciproc.

Comunicarea empatică ne ajută în a avea relaţii sănătoase și de lungă duratăși și în gestionarea vieţii noastre emoţionale. Ne sprijină în comunicare și încurajează folosirea unui limbaj care previne și gestionează paşnic conflictele atunci când ele apar. Comunicarea empatică ne ajută pe toate planurile în relațiile interumane (familie, carieră, timp liber). De asemenea poate fi folosită ca o metodă în dezvoltarea personală, cunoaşterea de sine și relevarea potenţialului uman.

Vă invit să ne reamintim de acest proces natural și firesc de conectare umană, redescoperind conectarea cu ceea ce este viu și prezent în noi și în ceilalţi și puterea de a ne alege conştient propriile cuvinte și acţiuni, într-o serie de 4 ateliere interactive unde:

La atelierul nr. 1 : Comunicarea empatică – principii și instrumente de bază

Vom face cunoştinţă cu metoda prin relevarea principiilor ce stau la baza acesteia; Vom discuta și aplica pe cazuri concrete de viață cei patru paşi esenţiali în înţelegerea și integrarea procesului în comunicarea noastră;

La atelierul nr. 2: Ascultarea empatică – ingredient esențial în relația de cuplu

Vom face cunoştinţă cu cele patru tipuri de ascultare și vom practica ascultarea empatică, ingredient esențial în relația de cuplu cât și în relația cu propria persoană.

La atelierul nr. 3: Cum ne ajută Comunicarea empatică în gestionarea furiei?

Vom afla un nou mod de a privi și înțelege furia și vom folosi procesul comunicării empatice în gestionarea acestui sentiment puternic, atunci când se manifestă în noi sau în ceilalți, prin jocuri si exemple din viața reală.

La atelierul nr. 4: Cum facem pace cu rușinea, vina și frica?

Vom afla ce se află în spatele acestor sentimente puternice și cum le putem folosi în mod constructiv, folosind procesul comunicării empatice.

Pentru ca experiența și descoperirea în cadrul acestor ateliere să fie complete, vă sugerez să participați la primele două ateliere (primul fiind cel mai important), unde vă împărtășesc metoda pe care o vom folosi în celelalte.

Vom avea un foarte scurt rezumat al metodei, la fiecare început de atelier, pentru cei care totuși nu reușesc să ajungă la primele doua .

Valorile care stau la baza comunicării empatice sunt: pace, iubire, colaborare si compasiune.

Cu cine?
Sunt Mihaela și voi fi gazda celor 4 întâlniri:

Visez o lume unde nu există mizerie, saracie, sau acte de violență.

Cunosc și practic metoda comunicării empatice de 1 an și jumatate. Am participat la cursuri de formare în CNV (Comunicare Non-Violentă) printre care : Modulul I : Getting Started in NVC; Modulul II: Integrating NVC; Medierea Conflictelor ; Tabăra “Living NVC” un curs intensiv de 5 zile.

Am obţinut diploma de formator parcurgând programul “Training of Trainers” la Institutul Roman de training. Sunt in proces de formare ca trainer certificat al Center for Nonviolent Communication in Romania.

Sunt membru al Consiliului Director în Asociatia pentru Comunicare Non-Violentă și am susținut aici, anul trecut, atelierele de practică în comunicare empatică. Sunt pasionată de dezvoltare personală și lucrez cu mine de 4 ani. Am facut și coaching, mentorat, consiliere biografică, theta healing din postura de client. Am citit și participat la cursuri de dezvoltare personală, fiind pasionată de relațiile interumane și comunicarea interpersonală.

Eu consider că darul cel mai de preţ cu care m-am născut este acela de a iubi oamenii și de a vedea frumuseţe oriunde. Consider că în “a fi umani” stă puterea și darul nostru cel mai de preţ. Esenţa de a fi oameni e constituită, în opinia mea, din : iubire, compasiune, colaborare.

Cel mai minunat dar pe care l-am primit învățând și practicând comunicarea nonviolentă este o schimbare în conştiinţă: “Tot ceea ce facem este în slujba nevoilor noastre. Când extindem acest simplu concept și asupra celorlalți, ne dăm seama că nu avem dușmani, că ceilalți nu fac decât ceea ce ştiu ei mai bine pentru a-și împlini propriile nevoi.”

Cred că suntem o mare familie. Ceea ce facem sau ce nu facem ne influenţează atât la nivel individual cat și ca întreg. Puterea noastră și realizările noastre ţin de calitatea de a fi umani.

Cum ar arăta viața noastră, relațiile noastre, prezentul nostru, atunci când devenim maeștrii propriilor gânduri, cuvinte și emoții?

Cu ce?
Vă aștept cu deschidere și cu intenția de a ne conecta cu omul din noi, cu esenţa și calitatea de a fi umani.

Când?
Sâmbată@incubator107 , 16 Mai de la 16:00 la 18:00
Marți@incubator107 , 26 Mai de la 19:00 la 21:00
Joi@incubator107 , 28 Mai de la 19:00 la 21:00
Joi@incubator107 , 04 Iunie de la 19:00 la 21:00
Unde?
Atelierul se ţine în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu ştii deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?
Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici http://bucuresti.incubator107.com/workshops/1241 înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru fiecare întâlnire și 20 lei pentru studenți și liceeni.
Dacă nu vă puteți permite, nu stați departe, ne puteți ajuta în alte feluri: să promovăm în companii Programul de descoperire a pasiunilor, să închiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, să atragem sponsorizări sau să umplem pur și simplu mansarda de bucurie – http://bucuresti.incubator107.com/colaborari.html.

Organizers

Visited 340 times, 1 Visit today

Related Event

January 9, 2015 To January 10, 2015

În Aprilie 2014 a avut loc prima dată Atelierul de Life Speaking.  De atunci, 61 de oameni minunați s-au redescoperit pe ei înșiși: au devenit mult mai încrezători în propriile forțe, au învățat să creeze și să livreze discursuri inspiraționale din experiențele lor de viață, au învățat cum să își gestioneze… Read more…

Liga Studentilor Romani din Strainatate organizeaza Gala Studentilor Romani din Strainatate Editia a VI-a Bucuresti 8 ianuarie 2015 LSRS a dat startul concursului „Premiile LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate”. Termenul limita pentru inscrieri este 15 noiembrie 2014, iar premiile vor fi decernate, ca in fiecare an, in cadrul Galei Studentilor…

December 11, 2015

Dragi membri ai Public Speaking Support Group (PSSG), Va reamintim structura acestui proiect: – Introducere si clarificari (10 minute)– 5 x elevator pitch ( 1 minut / pitch)– Jurizare dupa fiecare pitch (1 minut pentru fiecare)– Pauza (10 minute)– 3 discursuri (10 minute/ discurs, discursul avand o tema legata de:…

“Este nevoie de un angajament ferm pentru schimbare și de un angajament şi mai ferm pentru a creşte. ” Ralph Ellison O zi de training cu Jim Bagnola pentru a deveni liderul transformaţional pentru organizația dumneavoastră. Leadership-ul Leadership-ul transformaţional ajută la transformarea membrilor unei echipe în indivizi care transcend dincolo… Read more…

Come and meet JAMES A. ROBINSON, author of bestselling book „Why nations fail” from Harvard University, Department of Government James A. Robinson, a political scientist and an economist, is David Florence Professor of Government at Harvard University and a faculty associate at the Institute for Quantitative Social Science and the… Read more…