
Bufetele sunt unele dintre cele mai vechi forme de personalizare a modului în care sunt servite specialitățile culinare în cadrul unui eveniment de socializare. Acest tip de aranjament oferă invitaților posibilitatea de a-și alege singuri exact ceea ce își doresc. Mai noi ca și concept sunt bufetele de tip candy bar care au apărut ca un trend ce dorea diversificarea clasicului desert de la sfârșitul petrecerii. În timp, fenomenul a luat amploare și s-a răspândit din America înspre restul iubitorilor de dulciuri, devenind din ce în ce mai spectaculos și din ce în ce mai des piesa centrală a multor evenimente private sau corporate.
Pe piața românească, acest tip de servire a dulciurilor este un concept relativ nou care încă este o surpriză curioasă pentru invitați. Cel mai mare succes îl are la noi în domeniul nunților, dar este vedetă și la multe petreceri de lansare de produse, petreceri de Crăciun, aniversări ale firmei, inaugurări de localuri, deschideri de magazine sau orice alt tip de eveniment. Și cum ar putea să nu fie? Un colțișor dulce în care invitații pot socializa în starea de euforie pe care le-o oferă nu doar un singur desert ci o gamă largă de produse pe gustul fiecăruia.
Candy-bar-ul, bufetul sau stația de dulciuri cum mai este denumit, reprezintă piesa dulce din decorul unei petreceri. Acesta este de obicei prezent sub forma unei mese special amenajate unde sunt expuse spre degustare o gamă largă de dulciuri. Menirea unui candy bar este crearea de experiențe unice și de neuitat invitaților. Atât prin îmbinarea mai multor sortimente de dulciuri cât și prin decor și coloristică candy-bar-ul reușește să ofere invitaților un spectacol de gust și culoare care cu siguranță le va rămâne pentru mult timp în minte. Aceste colțuri dulci pe cât de gustoase pe atât de spectaculoase devin ușor atracția principală a oricărui eveniment.
Succesul evenimentului stă în modul în care rămâne întipărit în mintea invitaților și pentru cât timp. Pentru a rămâne cât mai mult timp este nevoie de ceva care să atragă atenția, ceva memorabil, iar candy-bar-ul este exact ceea ce atrage atenția tuturor. Este un mod elegant de a îndulci invitații evenimentului. Cu cât este mai spectaculos ca design cu atât privirile se vor îndtrepta cu mai mult interes în direcția lui. Și pentru că vorbim de evenimente corporate, vorbim și de marketing. Cum poate fi un candy-bar o strategie de marketing? Simplu! Încadrarea lui în tema petrecerii sau introducerea subtilă a unor elemente publicitare poate aduce un imbold în mintea invitatului.
Orice petrecere are menirea de a impresiona invitatii, iar ideile originale sunt cea mai bună metodă. Candy-bar-ul poate avea orice formă dorește clientul și fiecare element poate fi personalizat cu sigla firmei. Mai jos am sa vin cu 5 exemple de evenimente care pot fi personalizate sau care își pot spori publicitatea și întări strategia de marketing prin amplasarea și decorarea strategică a unui candy-bar.
- Eveniment de lansare
În cazul unei eveniment de lansare se pot adăuga printe dulciuri produsele lansate. De exemplu, la o lansare de carte candy-bar-ul poate fi realizat sub forma unei biblioteci în care printe dulciuri se află cartea lansată sau o altă modalitate ar fi inserarea de etichete asortate pe care să fie câte un citat din carte. Citatele asociate cu felul preferat de prajitură ar putea crește curiozitatea și apetitul pentru citit. Candy-bar-ul poate fi folosit cu succes și la un eveniment de modă. Publicitatea produselor poate fi sporită prin asamblarea unui candy-bar realizat pe manechine sau în culorile colecției. Chiar și la o simplă petrecere de Crăciun, o masă de deserturi care atrage atenția, atrage invitații și inevitabil se crează o punte de socializare.
- Deschiderea unui magazin
Pentru deschiderea unui magazin, să luăm de exemplu unul de jucării. Un candy-bar presărat cu decorațiuni și elemente care te duc cu gândul la un anumit tip de jucării de exemplu piese lego din ciocolată, etichete cu personaje din desenele animate pot spori succesul magazinului, vizitatorul asociind gustul și culoarea cu anumite produse din magazin. În acest caz este și mai mult recomandat, publicul țintă fiind cei mai mari iubitori de dulciuri: copii. Dar să nu uităm că la orice vârstă o mică gustare dulce ne poate înveseli ziua, motiv pentru care se poate amplasa un candy-bar și la deschiderea unui magazin de bijuterii. Printre dulciuri se pot amplasa bijuterii, recipientele în care sunt puse dulciurile pot fi decorate cu margeluțe și cristale, în loc de o piesă central realizată din dulciuri sau flori se poate crea un aranjament din bijuterii și uite așa “sclipirea” magazinului este sporită și de gust.
- Campanie de mediatizare
Aici putem vorbi despre aducerea în atenția publicului a unei noi destinații turistice. Un candy-bar care să promoveze o anumită destinație turistică. Pentru asta ne putem folosi de elemente precum scoicile, nisipul dacă e vorba de litoral sau munți de dulciuri în cazul unei destinații montane. Pozele cu destinația și mai ales deserturi traditionale cu explicații deosebite la fiecare nu trebuie să lipseasca dintr-un asemenea candy-bar.
- Team Buliding
O masă de dulciuri în cadrul unui team building poate reprezenta o recompensă pentru echipa cu cele mai bune rezultate sau chiar o provocare prin amplasarea de prăjituri cu răvașe cu provocări.
- Training
Un candy-bar ar fi exact pauza care dă elanul pentru acumularea de noi cunoștințe în cazul unor training-uri.
Exemplele pot continua la nesfârșit, totul ține de creativitate. Important e să nu uităm că fiecare eveniment este o modalitate de promovare, așadar cu cât atrage mai tare atenția cu atât este mai memorabil. În senul acesta vă recomandăm să apelați la o firmă specializată în așa ceva care vă poate pune în aplicare toate ideile și poate chiar să vină cu sugestii noi. Noi recomandăm: Anacador!
Vezi revista online evenimentebiz!