
Conferința “Romanian Business without Borders” desfășurată la Londra în 15-16 mai la sediul Institutului Cultural Român a reunit peste 60 de antreprenori din România și din Marea Britanie. La Londra antreprenorii români, cu afaceri înregistrate în România s-au conectat atât cu antreprenori și/sau companii din UK (români și străini), cât și cu autorități ale României în UK. Astfel au fost identificate oportunități de creștere, dezvoltare și investiție. Scopul proiectului de a crea conexiuni între antreprenori, potențiali investitori și oficialități, de a contura și întâmpina noii direcții de business a fost atins.
“Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip la acest eveniment de business networking unde am cunoscut tineri români și britanici care își conduc firmele cu talent, entuziasm și curaj. Felicitări echipei care a organizat acest eveniment cu multă pasiune, naturalețe și mult, mult Zâmbet!” spune Mihaela Cârmaciu- Director al Consult Medical UK Ltd & membru în conducerea Societății Medicale Române în UK
“Conferința asta a fost ceea ce trebuie: atât de naturală, amicală și cu impact. S-a legat bine!” mărturisește Tedy Necula- Director de Creaţie The Handicapped
“Antreprenorii români își validează în Londra ideile și modele de lucru care au funcționat în România. Iar evenimentul Garajului de PR permite recunoașterea și împărtășirea de experiențe între acești antreprenori care deja au inițiative și au obținut succesul. Prin incubatoarele și acceleratoarele londoneze aceste inițiative se pot lansa global,” susține Victor Dornescu- co-fondator Rinf.
“Locul ales pentru conferință a fost cu siguranță magic. Sala de conferință foarte bine organizată, mobilierul și pianul cu coada lungă cu aer aristocratic britanic, speakerii și participanții au reușit să se conecteze și să schimbe idei într-un ambient excelent,” ne spune Cristian Dragu Development Manager Trend Informatica
Emi Gal (CEO Brainient), George Bețianu (Businessman UK), Mihaela Cârmaciu (Director Consult Medical Consult Ltd), Dragoș Teglaș (Director artistic 13 shades of Romania) sau Viorel Răducănescu (Businessman UK) au fost câțiva dintre speakerii, care au vorbit atât despre tendințe de business, cât și despre cum și-au construit afaceri de succes în Marea Britanie.
Fiecare antreprenor din sală a avut ocazia să își prezinte afacerea, să afle informații noi despre tendințele în business de pe piața internațională și să socializeze în cadrul cocktail-business-ului din cele 2 zile de eveniment.
“Antreprenor cu Zâmbet este un proiect internațional ambițios, dar știu că „cei care sunt destul de nebuni, încât să creadă că pot schimba lumea, sunt cei care o și schimbă”. În culise a fost foarte multă muncă, dar când am ridicat Cortina și am văzut zâmbetul antreprenorilor prezenți am știut că e începutul unei povești frumoase. S-au legat foarte multe colaborări la Londra, iar cei prezenți au fost încântați de oamenii, pe care i-au întâlnit acolo. De-a lungul timpului am învățat să lupt pentru visul meu, iar acum îmi doresc să fac asta și pentru alții prin Antreprenor cu Zâmbet”. De la Londra mergem la Viena, unde în noiembrie pregătim o nouă conferință,” ne spune Ioana Șelner- CEO Garajul de PR, organizator al evenimentului.
Conceptul “Antreprenor cu Zâmbet” își propune să aducă în prim-plan tinerii afaceriști români, care sunt open-mind, care știu să zâmbească, să construiască și relații umane dincolo de ”armura” de business. Antreprenor cu Zâmbet este pentru cei care își doresc să se dezvolte, să învețe de la ceilalți, cei care aparțin noii generații, care vor să schimbe percepții și mentalități, pentru cei care sunt ambițioși, siguri pe ei și care gândesc mare. Antreprenor cu Zâmbet este pentru cei care știu să aducă valoare prin ceea ce fac, pentru cei care sunt deschiși la oportunități, pentru cei care nu se împiedică în invidii, frustrări, pesimisme sau stereotipii (caracteristicile oamenilor limitați).
În prezent noul val de antreprenori sunt cartea de vizită a României, pe lângă bogățiile turistice.
Pe site-ul www.antreprenorcuzambet.ro pot fi găsite poze și testimoniale de la participanți.