Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Electrica SA a ales un nou Consiliu de Administraţie

NOUL CONSILIU DE ADMINISTRAȚIE

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Electrica SA legal și statutar întrunită la prima convocare, desfășurată în data de 14 decembrie 2015, a ales, prin metoda votului cumulativ, un nou Consiliu de Administrație, format din șapte membri.

Acționarii Electrica au hotărât alegerea următorilor membri ai Consiliului de Administraţie: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Bușu, Ioana Alina Drăgan,  Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Michael Adriaan Maria Boersma și Pedro Mielgo Alvarez.

Electrica SA va fi administrată de un Consiliu de Administraţie compus din şapte membri, patru dintre administratori fiind independenţi și neexecutivi. Până în prezent, Consiliul de Administrație al Electrica SA a fost compus din cinci membri.

Şedinţele Consiliului vor fi ţinute în mod valabil în prezenţa a cel puţin cinci membri, dintre care doi membri vor fi obligatoriu independenţi.

PREZENTARE

Arielle Malard de Rothschild este fondatorul diviziei de Piețe Emergente al Bancii de Investiții Rothschild & CIE și este managing director şi vicepreşedinte pentru Europa de Est al Rothschild & CIE, dar și preşedinte al Consiliului de Administraţie al CARE France. A lucrat pentru Banca Mondială şi pentru Lazard, precum şi în domeniul consilierii pe probleme financiare în Europa de Est și Africa de Nord. Are un doctorat în economie internațională la Institutul de Științe Politice din Paris, cu specializarea în fuziuni şi achiziţii. Are experiență în proiecte mari de privatizare în România, Polonia, Rusia, Ungaria și Maroc. Din septembrie 2014, a fost membru al Consiliului de Administrație al Electrica SA.

Cristian Bușu este din anul 2011 lector universitar în cadrul ASE București, desfăşurând numeroase activităţi didactice. În prezent este Secretar de Stat în Ministerul Energiei. A ocupat funcţia de director la sucursala centrală Marfin Bank Bucureşti. În perioada 2009-2013, a ocupat funcţia de director economic în cadrul Fondului Proprietatea şi membru în Comitetul Reprezentanţilor. Anterior a fost, timp de patru ani, consilier economic în cadrul Departamentului Economic al Guvernului României. Între anii 2000-2005 a lucrat pentru Prudential Financial, New York, ca planificator financiar/broker. Din septembrie 2014, a fost membru al Consiliului de Administrație al Electrica SA.

Ioana Alina Drăgan și-a construit experiența profesională activând deopotrivă în domeniul privat în companii precum Siemens Romania, BRD-Groupe Societe Generale, dar și în domeniul public, respectiv în cadrul Ministerului Energiei. S-a specializat pe patru arii din domeniul financiar: bancar, garanții, trezorerie și proiecte de finanțare. Din noiembrie 2015, a fost membru interimar al Consiliului de Administrație al Electrica SA. Anterior, a fost membru în Consiliul de Administrație al companiei Nuclearelectrica.

În prezent, activează în cadrul Ministerului Energiei, ca Șef Serviciu Administrare la Direcția Generală de Privatizare și Adminstrare a Participațiilor Statului în Energie.

Este licențiată în economie, absolventă a Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul ASE București. A absolvit programul WU Energy Expert, din cadrul Vienna University of Economics and Business.

Corina Georgeta Popescu este Secretar de Stat la Ministerul Energiei. Cu o vastă experiență în domeniul energetic, a condus Departamentul Exploatare la Electrica SA, a fost director la Sucursala București OMV Trading GmbH Viena Austria și a coordonat Departamentul Power Assets la OMV Petrom. De asemenea, a fost Director de Reglementări și Supraveghere a Pieței Energetice în cadrul E.ON România și Director al Departamentului de Achiziție Energie Electrică la E.ON Moldova. Este membru în Consiliul Internațional al Marilor Rețele Electrice, Comitetul de Studiu “Cabluri insulare“ (CIGRE), Asociația Furnizorilor de Energie Electrica din România (AFFER) și Comitetul Național Român al Consiliul Mondial al Energiei (CNR-CMR). Este absolvent al Facultății de Energetică la Universitatea Politehnică București și a obținut certificare în management la The Open University.

Michael Adriaan Maria Boersma este consultant senior, preşedinte şi membru în CA-ul mai multor companii, fundaţii, instituţii şi organisme consultative. A fost ales membru în Consiliul de Administraţie al unor companii din Olanda, SUA, Germania şi Finlanda. Între 2003 şi 2009, a fost director general şi preşedinte al Essent, cea mai mare companie integrată de utilităţi din Olanda. Michael Adriaan Maria Boersma a ocupat, în 2003, funcţia de preşedinte al Shell Global Solutions. Este profesor de guvernanță corporativă în cadrul Universității TIAS din Olanda. Din septembrie 2014, a fost membru al Consiliului de Administrație al Electrica SA.

Bogdan George Iliescu are o bogată experiență în investment banking și, totodată, în calitate de administrator independent neexecutiv într-una dintre cele mai mari zece companii din România. Din 2014, ocupă funcția de director executiv BRD – Groupe Societe Generale Departamentul Corporate Finance. A fost implicat în misiuni de consultanță pentru statul român privind privatizările și a derulat mandate de cumpărare pentru corporații internaționale. A fost membru al echipei de consultanți pentru fuziuni și achiziții a BRD care a lucrat pentru programul de privatizare al Băncii Mondiale în România (PSAL). A absolvit Academia de Studii Economice din București și deține o diplomă de Master în management. Are cunostințe solide și o experiență vastă în domeniul financiar bancar, fuziuni achiziții, privatizări și piețe de capital, consultanță strategică și restructurări.

Pedro Mielgo Alvarez și-a dezvoltat cariera în sectorul energetic (petrol, gaze și electricitate), al ingineriei şi comerţului internaţional. Are o experiență foarte bogată legat de activităţile reglementate din sistemul energetic (transportul energiei electrice și distribuţia de gaz), cu o mare implicare în procesele de reformă a unor companii importante, dar şi pe aspecte de reglementare. De-a lungul timpului, a ocupat funcții executive dar și non-executive foarte importante în companii foarte mari, printre acestea numărându-se Președinte și CEO la Red Electrica Spania și Presedinte non-executiv la Madrilena Red de Gas (din 2011 până în prezent). Este absovent al Universitații Politehnice din Madrid și a urmat mai multe specializări, inclusiv la Stanford University.

DECLARAȚIE

Ioan Roșca – Director General Electrica SA: “Din punctul meu de vedere, Adunarea Generală a Acționarilor Electrica SA a ales astăzi un Consiliu de Administrație foarte echilibrat, ce asigură și premizele continuității decizionale.  Avem patru membri români și trei străini, avem membri ai fostului Consiliu de Administrație care au fost realeși și, cel mai important, avem un Consiliu de Administrație format din profesioniști cu o vastă experiență, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Le urez succes și sunt convins că Electrica va continua pe drumul reformei și al bunei guvernanței corporative, respectandu-și, totodată, angajamentele asumate prin prospectul de listare”.

Societatea de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, Electrica SA este lider pe piata de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice. Poziţia de top este susţinută atât de rezultatele economice, cât şi de o experienţă în domeniu ce se întinde pe mai mult de 120 ani. Electrica SA are o arie de cuprindere naţională – cu organizare zonală în 3 zone, pentru distribuţia şi furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru întreţinere şi servicii energetice.

Mai multe informații despre grupul Electrica pot fi găsite pe site-ul companiei www.electrica.ro