Responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal (DPO)

STARTING DATEMarch 29, 2018

ENDING DATEMarch 29, 2018

TIME 09:30 - 16:30

WEBSITEwww.isfin.ro

LOCATIONPopa Petre 24

PHONE0758491987

are you going to attend Responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal (DPO) ? No one is attending yet. Yes, I am
Get Direction View Large Map

Event Description

Institutul de Studii Financiare organizează în București cursul Responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal (DPO), traineri: Soriana Constantinescu, Roxana Prisăcaru.

În prezent, lumea este  din ce în ce mai interconectată, schimburile de date depășind granițele unui singur stat sau ale Uniunii Europene, punându-se sub semnul întrebării jurisdicția aplicabilă unui transfer de date cu caracter personal către un stat membru UE sau în afara UE, în condițiile în care de-a lungul timpului au existat numeroase diferențe de interpretare a actualei Directive privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date (95/46/EC), transpusă nuanțat de fiecare stat membru UE în sistemul său juridic național.

Mai mult, perspectiva privind riscurile în materie de securitate și protecție a datelor  s-a schimbat în ultimii ani, înregistrându-se riscuri semnificativ mai mari decât cele existente la data adoptării Directivei 95/46/EC. A devenit, astfel, evident că odată cu evoluția tehnologică de virtualizare, cloud computing, social media, a telefoanelor mobile și alte tehnologii disruptive, riscurile de securitate, incluzând amenințări interne și externe la adresa bazelor de date, proceselor operaționale de afaceri și informațiilor confidențiale, sunt din ce în ce mai diverse și mai evoluate, parcurgând același trend cu cel al evoluției tehnologice.

În acest context, reglementarea legislativă a prelucrării datelor cu caracter personal s-a modificat, adaptând-se noilor cerințe de business, după un parcurs de 4 ani al reformei începute în 2012 de Comisia Europeană. Noul Regulament General privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR) aprobat de Parlamentul European și Consiliul în aprilie 2016 înlocuiește, începând cu 25 Mai 2018, Directiva 95/46/EC și actele legislative din statele membre prin care aceasta fusese implementată.

Una din cerințele Noului Regulament prevede, atât pentru operatorul de date cu caracter personal cât și pentru împuternicit, în anumite situații, obligația de a desemna un responsabil cu protecția datelor.

Obiectivul acestui curs este să familiarizeze pe cei ce sunt desemnați ca responsabili cu protecția datelor în organizațiile din care fac parte, cu activitățile pe care le presupune o astfel de funcție, printr-o abordare practică, inclusiv prin studii de caz.

Mai multe detalii AICI.

Related Events