Event Description
În cadrul acestui program, cursanții se vor familiariza cu noțiunile de bază ale pieței de capital, cum sunt: investiție, risc, analiză, acțiune, obligațiune, societate listată, brokeri, titluri de participare, fonduri de investiții etc. precum și cu rolul și modul de funcționare al principalilor actori ai pieței de capital (Autoritatea de Supraveghere Financiară, Institutul de Studii Financiare, Bursa de Valori București, Depozitarul Central, Fondul de Compensare a Investitorilor, societățile de servicii de investiții financiare, societățile de administrare a investițiilor, băncile custode și depozitare).
Prin participarea la un astfel de program, cursanții vor avea ocazia să continue educația financiară începută pe băncile școlii/facultății și să decidă ulterior, în cunoștință de cauză, cu privire la investirea propriilor economii pe piața de capital sau să devină interesați să profeseze și să-și construiască o carieră în acest domeniu.
Pentru detalii suplimentare/înscrieri click aici.
Grup țintă
Programul se adresează care doresc să obțină cunoștințe de bază în domeniul pieței de capital, pentru a putea înțelege mai bine riscurile pe care le presupun investițiile pe piața de capital sau pentru a-și fundamenta o decizie de a lucra în domeniul pieței de capital.
Obiectivele cursului
Familiarizarea cursanților cu regulile aplicabile pieței de capital, cu instituțiile pieței de capital, cu investițiile la bursă sau în fonduri de investiții, în vederea stimulării apariției de viitori investitori de retail, dar și furnizării de personal pentru societățile care activează în piața de capital.
Tematica
- Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 93/2012 privind înființarea, funcționarea și organizarea Autorității de Supraveghere Financiară, cu modificările și completările ulterioare
- Legea nr. 297/2004 privind piața de capital, cu modificările și completările ulterioare
- Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 32/2012 privind organismele de plasament colectiv în valori mobiliare și societățile de administrare a investițiilor.
Trainer
Radu Toia – Consilier în cadrul ASF. Lector ISF şi AAF. Fost Director Executiv al Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF), fost membru în Colegiul de Coordonare al Entităţii de Soluţionare Amiabilă a Litigiilor în Domeniul Financiar Nonbancar (SAL-FIN), fost administrator independent al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), fost Vicepreședinte al Sif Transilvania, fost Director in cadrul CNVM şi ASF. 20 ani de experienţă în domeniul pieței de capital.
Durata/Perioada
Programul va avea loc joi, 14 iunie 2018, în intervalul orar 09.00 – 15.00.
Investiție
Investiția necesară pentru acest program este de 300 lei + TVA/participant și include: suport de curs, pauze de cafea, certificat de participare.
Discounturi
La tariful de mai sus se acordă discount de:
- 5% pentru înscrierea și plata până la 14 mai 2018
- 5% pentru înscrierea a cel puțin 2 persoane din cadrul aceleiași organizații.
Discount-urile pot fi cumulate.